

Imbir kandyzowany kostka
Opis
Imbir kandyzowany smakuje wyjątkowo, a będzie jeszcze bardziej, jeśli uświadomimy sobie jak cenny jest dla zdrowia. Zawiera on m.in. gingerol i zinferon - substancje te mają lecznicze właściwości.
Imbir kandyzowany, w przeciwieństwie do świeżego, przez długi czas zachowuje swoje dobroczynne właściwości. Warto więc poddać go słodkiej obróbce i mieć go zawsze w zasięgu we własnej spiżarni.
Najważniejsze właściwości imbiru:
- wspomaga leczenie przeziębienia
- ułatwia trawienie i przyspiesza metabolizm, jest więc polecany przy odchudzaniu
- pomaga przy wzdęciach
- rozgrzewa, stąd w okresie jesienno-zimowym idealnie sprawdzi się, gdy jesteśmy zmarznięci – herbatka z imbirem (i miodem) dobra na wieczorne chłody
- poprawia ukrwienie mózgu, a co za tym idzie koncentrację
- badania wskazują, że ma też zastosowanie przy mdłościach (np. przy chorobie lokomocyjnej) i migrenach
- wspomaga rzucanie palenia – zmniejsza nudności jakie mogą pojawiać się po odstawieniu papierosów oraz oczyszcza organizm
Dane techniczne
Kraj pochodzenia: | Tajlandia |
Zalecane warunki przechowywania: | suche i chłodne miejsce |